Понеділок
06.05.2024
01:57

| RSSГоловна |
Меню сайту
Категорії розділу
Новини фотосвіту [7]
Новини України [0]
Наше опитування
Всього відповідей:
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу




76015, Україна,
м.Івано-Франківськ
вул.Новгородська. 9А/9

Директор:
Ігор Васильович Казімірко

телефон:

03422-48168
063-7015440

e-mail:
kivphoto@tvnet.if.ua
Головна » 2010 » Травень » 13 » Роботу рівненського фотографа визнали однією з найкращих у світі
13:58
Роботу рівненського фотографа визнали однією з найкращих у світі

Роботу рівненського фотографа визнали однією з найкращих у світі

Перед врученням Сергій Бусленко старанно розкладав нагороди

Розкішний хол обласного музично-драматичного театру минулої п’ятниці поступово наповнювався цінителями мистецтва.
Усі вони очікували урочистого відкриття Першого міжнародного фотобієнале "Рівне-2007”. Присутні, а це здебільшого фотографи різного професійного рівня, уважно розглядали роботи та спілкувались. Адже на відкриття виставки приїхало чимало іноземців.

Проект об’єднав фотохудожників з-понад 40 країн світу — як професіоналів, так і аматорів. Експозиція фотобієнале налічує 300 найкращих з майже п’яти тисяч надісланих робіт. Кожна світлина відкриває своєрідний шлях у навколосвітню подорож. Соціальні репортажі, творча фантазія, вражаючі краєвиди, світ дикої природи гармонійно переплітаються з відображенням настрою та почуттів самого митця. А вони, здебільшого, перемоги не очікували.
— Я не думав, що виграю, навіть не сподівався на це, — говорить донеччанин Сергій Харламов. — Просто надіслав свої роботи, щоб потім не шкодувати, що втратив свій шанс.
Але свій шанс він не втратив. Так само, як і ще сімнадцять українців, які здобули нагороди.
— Учасникам може здатися, що результати підтасовані, — сказав один із членів журі рівнянин Сергій Бусленко. — Але хочу запевнити, що вся судейська колегія складалася з представників різних країн. Тому їх рішення є насправді справедливим і жодних підтасовок чи сприяння окремим фотохудожникам не було. Оцінювалась не приналежність учасника до якоїсь країни чи його попередні заслуги, а лише роботи та їх якість.
Сергій Бусленко не дарма наголосив на цьому, адже золоті нагороди від Міжнародної асоціації Фотомистецтва FIAP у всіх номінаціях здобули саме українці. Так перемогу в "Чорно-білому фото” святкував Степан Рудик з роботою "Інша сторона розуму”, у "Кольоровому фото” — фото Ігоря Бережного "В гостях у Морфея”, а у номінації "Природа” найкращою визнана світлина Олексія Пучкова "Портрет дерева”. Приємно, що серед переможців опинився й рівнянин. Робота Василя Черенкова "Почалось...” стала срібним призером у номінації "Експериментальне та цифрове фото”. А перемогу тут святкував Сергій Харламов. Третьою ж стала росіянка Ірина Михайлова.
— Дуже задоволена, що все ж приїхала на церемонію відкриття, — поділилася враженнями Ірина. — Чесно кажучи, вже у Рівному зробила кілька фото. Місто має своєрідну ауру, надихає на роботу. Звісно, над зробленими кадрами треба ще попрацювати, але емоційну основу вони вже отримали.
Представники ж міської влади запевнили, що незабаром рівненські фотохудожники матимуть справжню галерею. За словами заступника міського голови Світлани Богатирчук-Кривко, для цього вже розробили проект та шукають інвесторів.

Автор: Ірина НИЧИПОРУК

http://www.gazeta.rv.ua/articles/view/2007-10-08/10748.html

Переглядів: 1213 | Додав: Igor | Теги: Роботу рівненського фотографа визна, Новини фотосвіту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz